Elindult a síszezon!!! Jelentkezz most... snowline, az élet havas oldala..

 

 

 

 

 

/ SÍISKOLA \

/ RACING TEAM \

/ TÁBORAINK \

/ TIPPEK \

 

 KEZDŐLAP

KLUBHÁZ / SZÁLLÁS

SÍPÁLYA / BÉRLET

PARTNEREK

SZPONZORÁCIÓ

 

GALÉRIA

 


TIPPEK

 

NÉHÁNY FONTOS SZABÁLY A SÍPÁLYÁN ÉS TÚL, AMIT ÉRDEMES BETARTANI..

 

SÍKRESSZ

 

  1. A  testi  épség megőrzése. Síeléskor éppen úgy vigyázzunk a többi síző testi épségére, mint a magunkéra.

  2. A  lesiklás  sebességét úgy kell megválasztani, hogy az a síző tudásának, a terep-, látási- és hóviszonyoknak, valamint a pálya forgalmának is megfeleljen.

  3. Az előttünk haladó síelő biztonságos lesiklását ne veszélyeztessük.

  4. Előzés! Előzhetünk jobbról-balról, de csak úgy, hogy az előttünk haladó testi épségét ne veszélyeztessük és mozgását ne zavarjuk.

  5. Elindulás és pályakeresztezés. Úgy indulhatunk el és úgy keresztezhetjük a pályát, hogy előtte meggyőződünk arról, hogy a pályán sízőket ezzel nem zavarjuk.

  6. Megállás. A sízést nem szabad befejezni olyan területen, amely nem kellően belátható – szűkületek, letörések -, mert a mögöttük haladó belénk szaladhat. ( Bukás esetén is a lehető leggyorsabban szabaddá kell tenni ezeket a helyeket.)

  7. Felfelé haladás. Felfelé haladáskor mindig a pálya szélét kell használni, hogy rossz látási viszonyok esetén is elkerülhetők legyenek a balesetek. Azokra a síelőkre is vonatkozik, akik gyalog mennek fel, vagy jönnek le a lejtőn.

  8. A sípályákon elhelyezett táblák utasításait be kell tartani.

  9. Baleset. Baleset esetén mindenki köteles segítséget nyújtani.

  10. Tanúvallomás. Baleset esetén minden szemtanúnak kötelessége tanúvallomást tenni, szükség  esetén személyi adatait megadni és igazolvánnyal igazolni, akár vétkes volt akár nem.

 

 JÓ TANÁCSOK

-         Kezdő síelőknek nem érdemes teljes sí felszerelést vásárolniuk, érdemesebb azokat kölcsönözni és miután meggyőződtünk róla, hogy tényleg tetszik ez a sport, utána bevásárolni.

-         Gyermekeknek mindenképpen a kölcsönzés javasolt, amíg növekedésben vannak, mert egy felszerelést egy szezon alatt képesek kinőni. Ha több testvér van egy családban, akkor érdemes elgondolkodni a vásárláson.

-         Utazás előtt győződjünk meg arról, hogy a látogatni kívánt országban kötelező-e a bukósisak használata 14 éves kor alatt.

-         Utazás előtt érdemes tájékozódni a várt időjárás felől, hogy annak megfelelő öltözéket tudjunk magunkkal vinni. Érdemes légáteresztő, jól szellőző aláöltözőket csomagolni.

 

 

\ Kapcsolat //

\\ impresszum // 2008-09  (c) SecondWind MKSE \\

Website counter